Scroll to Content

The Boxes este un proiect pornit de Costin Oprea, chitaristul trupei byron, împreună cu basistul (pe atunci) aceleiași trupe, Dan Georgescu. Împreună, au aranjat în formă concretă ideile din capul lui Costin, astfel încât, pe la sfârșitul lui 2011, au ieșit câteva piese. Pentru tobe l-au cooptat pe László (Dome) Demeter, un vechi prieten care va ajunge în final să cânte la bass, lăsând locul lui Dan la tobe.

Astfel, anul acesta, cu un nucleu deja format, The Boxes au trecut la căutarea unei voci potrivite pentru creațiile lor. Deși inițial au făcut audiții pentru o voce feminină, cu ajutorul Luizei Zan au luat legătura cu Mircea Mutulescu, cel care urma să devină vocalul trupei.

Apropiindu-se momentul primei prezențe live (care s-a întâmplat la Grădina Verona în August, și la care din păcate am lipsit), trupa s-a întregit cu Mircea Nițu la clape.

Componența actuală a trupei este, deci:

  • Costin Oprea – chitară, backing vocals
  • Dan Georgescu – tobe, backing vocals
  • Mircea Mutulescu – voce, percuție, oboi
  • László (Dome) Demeter – bass
  • Georgian Nițu – clape

Mi-am zis că nu o să ratez concertul lor de la Best of Beer Fest, și așa a fost. O mică adnotare – festivalul a fost surprinzător de popular, atât sâmbătă cât și duminică seară fiind foarte multă lume dornică de bere de calitate (printre sponsori s-a aflat și Beer o’clock) și de muzică bună.

The Boxes cântă “with mixed feelings”, piesele având o gamă largă de influențe pe care nu prea mă pricep să le enumăr. Mi-a plăcut cum sună, o să mai merg la concertele lor, unde sper să aud din ce în ce mai multe piese noi.

Ah, da. Au un mash-up foarte interesant, numit “Cry me a river”, între piesele omonime ale Ellei Fitzgerald și Justin Timberlake,  cu puțină sare și piper din Teardrop. Mi-a plăcut. Hai și voi data viitoare!

Pentru mai multe fotografii, vizitați albumul flickr.

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *