Scroll to Content

Există câte o piesă care îți curăță creierul. Care nu mai lasă nimic altceva, niciun gând să încapă. Care merge în continuu în cap. Cea cu care umpli liniștea de pe munte și cea după ritmul căreia îți așezi fiecare următor pas. Cea cu care ai ghinionul sau norocul să începi să mergi pe munte.

De data asta, a fost piesa După Soare, de pe albumul Melancolic al trupei byron. Albumul este coloana sonoră a serialului Rămâi cu mine, produs de HBO.

Recunosc, nu am ascultat albumul Melancolic foarte consecvent. Piesele mi se par pline de sensibilitate, delicate, pe alocuri foarte în ton cu serialul din care am urmărit doar câteva episoade și pe care aș vrea să-l continui doar ca guilty pleasure. Dar piesa asta e la urmă, și nu cred că am ajuns la ea de prea multe ori. Dar au fost două momente notabile în care am ascultat-o și mi s-a întipărit în creier.

Prima oară a fost în The Tube, la concertul de lansare a albumului Melancolic. Țin minte că mă plimbam în continuu prin sală cu camera. Până la piesa asta, când m-am oprit, am lăsat camera și m-am topit în clapele alea mișto.

A doua oară a fost la J’ai Bistrot, pe 17 iulie 2014, la concertul de lansare a videoclipului acestei piese. Videoclipul este un colaj de materiale video filmate cu ocazia excursiei pe care trupa byron a făcut-o în India, pentru a participa la festivalul Saarang 2014 din Chennai. Din păcate, n-a mai fost proiectat de teama ploii, însă concertul a fost foarte plăcut, numai bun după o zi de muncă. Tot cu camera la ochi, parcă am fost luat pe neașteptate cumva, nu știu să explic. Piesa a intrat bine de tot în cap, și de-atunci acolo a rămas.

6fingers
6fingers, făcând ce știe el mai bine

Mulțumesc, 6fingers. “Blestemat” să fii atât pentru versurile cât și pentru muzica piesei ăsteia.

Revenind la concert, pe una din piese a urcat pe scenă și Andrei Zamfir, membru al grupului Anton Pann și prieten al trupei byron, care a făcut un showcase cu noua lui chitară Martin:

Andrei Zamfir la chitară
Andrei Zamfir la chitară

Vechi sau noi, piesele au fost apreciate de publicul destul de numeros din grădină. Public care a fost parcă puțin cam serios, parcă puțin cam sfios și greu de urnit din loc. Dar nu imposibil.

byron-dupa-soare-11

Iată și videoclipul:

Mai multe fotografii de la concert găsiți pe albumul de flickr.

Despre drumul după soare de această vară puteți citi aici și aici.

 

Written by:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *